Welkom bij Focus on Vision!


Wat doet Focus on Vision?

Focus on vision geeft mensen in ontwikkelingslanden het gezichtsvermogen terug. Wij geven dus zicht. Meer dan een miljard mensen in derde wereld landen zijn slechtziend. Dit kan eenvoudig worden verholpen met een bril.


Sinds 2018 concentreren we ons voornamelijk op Low Vision patiënten. Kinderen en volwassenen met extreme zichtafwijkingen. In Tanzania heeft onze optometrist Lillian Mujemula speciale opleidingen gevolgd in India en Nederland (Blindeninstituut Bartimeus). Samen met Light for the World en Sight Savers concentreren we vooral op personen met albinisme en kinderen. Sinds 2020 hebben we een kliniek in Morogoro, Tanzania. Personen lijdend aan Low Vision hebben extreme zichtafwijkingen die soms -20 dpt of +22dpt kunnen zijn. Hier is specialistische kennis voor nodig. Momenteel verkrijgt Lillian bij CCBRT in Dar es Salaam een speciale opleiding voor Low Vision optometrie bij kinderen.

Door de pandemie ligt het project in Ghana jammer genoeg stil. De laatste jaren hebben we voor Ghana gewone brillen ingekocht.

De productiefaciliteiten van de in sterkte verstelbare bril is in 2019 overgedragen aan een Nigeriaanse partij waarmee lokale werkgelegenheid wordt verschaft. Vooral de lokale behoefte in Nigeria zal worden gedekt. Sinds 2004 heeft Focus on Vision eraan bijgedragen dat de prijs voor een gewone bril beduidend is gedaald. Kijk maar naar initiatieven zoals Charlie Temple, Specsavers enz.

“De waarde van de Focus on Vision overstijgt de kosten die ermee gemoeid zijn.”

Doneren

Wij houden ons steeds aanbevolen voor uw giften zodat wij de best mogelijke dienst kunnen verlenen om goed zicht aan te bieden. Goed zicht is meer dan kunnen zien. Het stelt kinderen en volwassenen in staat te leren, zelfstandig te zijn, zichzelf te ontwikkelen en inderdaad van het leven te mogen genieten. Van harte aanbevolen!


IBAN rekening
NL28 INGB 000 000 7276 t.n.v. Focus on Vision Foundation, Oss.